LEKCIJA IZ HUMANOSTI Kako je u Alibunaru spašen jedan život na DEBELOM MINUSU LEKCIJA IZ HUMANOSTI Kako je u Alibunaru spašen jedan život na DEBELOM MINUSU

LEKCIJA IZ HUMANOSTI Kako je u Alibunaru spašen jedan život na DEBELOM MINUSU

AlibunarNajnovijePlandište 10/01/2017

Da humanost može spasiti život danas se pokazalo u Alibunaru. Naime, muškarac star oko 55 godina iz ove opštine koji nije korisnik socijalne pomoći,... LEKCIJA IZ HUMANOSTI Kako je u Alibunaru spašen jedan život na DEBELOM MINUSU

Da humanost može spasiti život danas se pokazalo u Alibunaru. Naime, muškarac star oko 55 godina iz ove opštine koji nije korisnik socijalne pomoći, ali je zbog niskih primanja redovno dolazio u Narodnu kuhinju, dva dana se nije pojavio zbog čega se zaposlenima u Crvenom krstu Alibunar uključio alarm da nešto nije u redu pa su se zajedno sa nadležnim službama dali u potragu.

Slabog i izgladnelog čoveka koji je drhtao od hladnoće pronašli su u neuslovnom objektu bez prozora. Dobri ljudi iz Crvenog krsta odmah su pozvali službu Hitne pomoći i Centar za socijalni rad. Lekari su čoveka pregledali na licu mesta i konstatovali da, na sreću, nema promrzlina od hladnoće, a služba Centra za socijalni rad se pobrinula da bude smešten u Prihvatilište za odrasle u Starom Lecu, u opštini Plandište.

Zahvaljući odgovornoj i brzoj reakciji nadležnih u Alibunaru, jedan život je spašen. Neka ova priča bude motiv da i se i vi uključite u direktnu ili indirektnu pomoć onima koji su imali manje sreće od vas.

Izvor: JuzniBanat.rs

Najnovije vesti: