KOVINSKI LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA: Bili smo u psihijatrijskoj bolnici i snimili pacijente koji rade nešto neverovatno – ŽELE DA IH NEKO ČUJE (FOTO/VIDEO) KOVINSKI LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA: Bili smo u psihijatrijskoj bolnici i snimili pacijente koji rade nešto neverovatno – ŽELE DA IH NEKO ČUJE (FOTO/VIDEO)

KOVINSKI LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA: Bili smo u psihijatrijskoj bolnici i snimili pacijente koji rade nešto neverovatno – ŽELE DA IH NEKO ČUJE (FOTO/VIDEO)

IzdvajamoKovinNajnovije 11/10/2017

Pacijenti Neuropsihijatrijske bolnice prvi put će izvesti predstavu na daskama Kulturnog centra Kovin. Zamišljena kao interakcija između bolnice i lokalne zajednice sa snažnom poruku... KOVINSKI LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA: Bili smo u psihijatrijskoj bolnici i snimili pacijente koji rade nešto neverovatno – ŽELE DA IH NEKO ČUJE (FOTO/VIDEO)

Pacijenti Neuropsihijatrijske bolnice prvi put će izvesti predstavu na daskama Kulturnog centra Kovin.

Zamišljena kao interakcija između bolnice i lokalne zajednice sa snažnom poruku o pripadnosti društvenoj zajednici, koja vrlo često, nošena predrasudama zna da bude zatvorena i nemilosrdna prema ljudima koji se leče u ustanovama ovakve vrste.

PARTNERSTVO PSIHIJATRISKE BOLNICE ,,KOVIN“ I GRADA PANČEVA: Centar za mentalno zdravlje i u Pančevu

Reditelj predstave  je dr Snežana Đorđević, specijalista psihijatrije, načelnik odeljenja za nepsihotične poremećaje i granična stanja.

„U predstavi učestvuje devet glumaca,  a kada smo izveli prvu  probu predstave bili smo ubeđeni da mnogi od njih mogu da se bave glumom“ – ispričala je za naš portal  doktorka  Đorđević.

Jedan od učesnika predstave  Sava Lipovina u razgovoru za naš portal ističe:

,,Sama predstava u potpunosti oslikava većinu problema zbog kojih se inače i lečimo i zbog kojih smo u samoj bolnici.“

Lipovina napominje, da je predstava jedan od najboljih i najbržih načina  da okruženje razume probleme sa kojima se pacijenti Neuropsihijatrijske bolnice susreću.

Sutra će bolnica zaposleni i pacijenti otvoriti vrata delića svog života stanovnicima Kovina, danas su vrata malo odškrinuta za ekipu portala južnibanat.rs.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: