KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO) KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO)

KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO)

DruštvoIzdvajamoKovačicaNajnovije 08/07/2017

Eksperimenti za osnovce naziv je radionice koja je u četvrtak 06. jula održana u organizaciji opštinske biblioteke, a što zbog velikog odziva dece, što... KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO)

Eksperimenti za osnovce naziv je radionice koja je u četvrtak 06. jula održana u organizaciji opštinske biblioteke, a što zbog velikog odziva dece, što zbog lepog vremena i same teme, održana je napolju.

Kovačička gimnazija popunila sva mesta u prvom krugu, aovaj novi smer privukao je učenike i iz susednih opština

Da eksperimenti fasciniraju decu, čak i ako su sasvim jednostavni, potvrdjeno je 06. jula u Kovačici. Radionica opštinske biblioteke posvećena hemiji i eksperimentima je zbog ogromnog interesovanja dece organizovana na otvorenom. Oko 50oro mališana imalo je priliku da se upozna sa osnovama hemije i pravilima ponašanja u laboratoriji. Predavač je bila inženjer Martina Lukač iz Kovačice.

Za većinu eksperimenata koje je Lukačova pripremila neophodne stvari i sastojke svi mi imamo kod kuće.

Iako deca neće znati da u potpunosti objasne šta se u eksperimentu dešava, efekat ostaje u njima kao jak doživljaj. Ovakav vid edukacije kroz zabavu će im zasigurno pomoći u školi, na časovima fizike i hemije na primer, da bolje razumeju ove i ostale nauke kada za to dođe vreme.

Radionice u opštinskoj biblioteci održavaće se sve do kraja avgusta. Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti lično u opštinskoj biblioteci u Kovačici ili na broj telefona biblioteke 662 – 471. Cilj organizovanja radionica je da učenici kreativno i zajedno sa svojim vršnjacima provedu slobodno vreme tokom letnjeg raspusta.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...