KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO) KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO)

KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO)

DruštvoIzdvajamoKovačicaNajnovije 08/07/2017

Eksperimenti za osnovce naziv je radionice koja je u četvrtak 06. jula održana u organizaciji opštinske biblioteke, a što zbog velikog odziva dece, što... KOVAČICA: Neobično dobra radionica iz hemije na platou ispred biblioteke (FOTO)

Eksperimenti za osnovce naziv je radionice koja je u četvrtak 06. jula održana u organizaciji opštinske biblioteke, a što zbog velikog odziva dece, što zbog lepog vremena i same teme, održana je napolju.

Kovačička gimnazija popunila sva mesta u prvom krugu, aovaj novi smer privukao je učenike i iz susednih opština

Da eksperimenti fasciniraju decu, čak i ako su sasvim jednostavni, potvrdjeno je 06. jula u Kovačici. Radionica opštinske biblioteke posvećena hemiji i eksperimentima je zbog ogromnog interesovanja dece organizovana na otvorenom. Oko 50oro mališana imalo je priliku da se upozna sa osnovama hemije i pravilima ponašanja u laboratoriji. Predavač je bila inženjer Martina Lukač iz Kovačice.

Za većinu eksperimenata koje je Lukačova pripremila neophodne stvari i sastojke svi mi imamo kod kuće.

Iako deca neće znati da u potpunosti objasne šta se u eksperimentu dešava, efekat ostaje u njima kao jak doživljaj. Ovakav vid edukacije kroz zabavu će im zasigurno pomoći u školi, na časovima fizike i hemije na primer, da bolje razumeju ove i ostale nauke kada za to dođe vreme.

Radionice u opštinskoj biblioteci održavaće se sve do kraja avgusta. Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti lično u opštinskoj biblioteci u Kovačici ili na broj telefona biblioteke 662 – 471. Cilj organizovanja radionica je da učenici kreativno i zajedno sa svojim vršnjacima provedu slobodno vreme tokom letnjeg raspusta.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: