JKP “DRUGI OKTOBAR” ZAVRŠAVA DEČIJA IGRALIŠTA: Na radost mališana, nova igrališta na 6 lokacija (VIDEO) JKP “DRUGI OKTOBAR” ZAVRŠAVA DEČIJA IGRALIŠTA: Na radost mališana, nova igrališta na 6 lokacija (VIDEO)

JKP “DRUGI OKTOBAR” ZAVRŠAVA DEČIJA IGRALIŠTA: Na radost mališana, nova igrališta na 6 lokacija (VIDEO)

IzdvajamoNajnovijeVršac 19/05/2017

Pored brojnih akcija koje organizujemo u našem gradu, ne zaboravljamo na naše najmlađe sugrađane. Naime, JKP „Drugi oktobar“ kao što je ranije najavljeno, gradi... JKP “DRUGI OKTOBAR” ZAVRŠAVA DEČIJA IGRALIŠTA: Na radost mališana, nova igrališta na 6 lokacija (VIDEO)

Pored brojnih akcija koje organizujemo u našem gradu, ne zaboravljamo na naše najmlađe sugrađane. Naime, JKP „Drugi oktobar“ kao što je ranije najavljeno, gradi nova dečija igrališta i to na 6 lokacija.

Radovi na postavljanju sprava i opreme su u toku, a u roku od nekoliko dana, sva naša deca moći će da se igraju na novim igralištima sa tartan podlogom, koja osim što su kvalitetna i ispunjavaju sve bezbednosne uslove, korak napred su ka zdravijoj i lepšoj sredini.

Plan je da sva ova igrališta budu i ograđena kako bi bila zaštićena.

Građevinska operativa JKP izbetonirala je stara i uništena igrališta, a sprave sa njih ćemo ofarbati i popraviti, a zatim i pokloniti deci iz okolnih sela.

Lokacije na kojima se nalaze nova igrališta su ugao Mitropolita Stratimirovića i Kosmajske, ugao Ruskih oslobodilaca i Bihaćke, ugao Bore Kostića i Ljutice Bogdana, Margitsko naselje i dva igrališta na Trgu Andrije Lukića.

Igrališta su namenjena deci od 3-10 godina, a sprave koje će biti postavljene su klackalice, kućice za provlačenje, penjalice, ljuljaške, vrteške, njihalice, tobogani i školske table. Svako od ovih igrališta ima i svoj naziv, kao što je Bubamara, Cvrčak, Zvrk i slično.

Svi radovi izvode se uz saglasnost Grada Vršca i Gradske uprave, a vrednost radova je oko 10 miliona dinara.

Izvor: Južni banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...