Jedinstven  naučno – edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin – Idvor 2017   Jedinstven  naučno – edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin – Idvor 2017  

Jedinstven  naučno – edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin – Idvor 2017  

DruštvoIzdvajamoKovačicaNajnovije 12/07/2017

Dvadeset učenika koji su zabeležili izuzetne uspehe na takmičenjima iz fizike i matematike učestvuje ove godine na sedmom naučnom i edukativnom kampu “Mihajlo Idvorski... Jedinstven  naučno – edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin – Idvor 2017  

Dvadeset učenika koji su zabeležili izuzetne uspehe na takmičenjima iz fizike i matematike učestvuje ove godine na sedmom naučnom i edukativnom kampu “Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2017”.

VOLONTERI IZ CELOG SVETA U JUŽNOM BANATU: Počeo međunarodni kamp za mlade “Sunflower 4” (FOTO)

Svečano otvaranje kampa upriličeno je u subotu 8. jula. Učesnicima su dobrodošlicu u Idvor i opštinu Kovačica prigodnim rečima poželeli Dragiša Matić, nastavnik u penziji iz Idvora, i zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica Zoran Savanov. Ovogodišnji kamp je otvorio Prof. dr Branko Kovačević predsednik nazornog odbora Elektroprivrede Srbije.

Kamp će trajati 11 dana a sa učesnicima će raditi dva mentora, Slobodan Tršek, profesor programiranja u Mašinskoj školi u Pančevu i predavač u pančevačkom Regionalnom centru za talente “Mihajlo Pupin” i Milan Surla, diplomirani fizičar, senior softver inženjer u Teleskin DOO i predavač i član programskog saveta u Regionalnom centru za talente “Mihajlo Pupin”.

Gostujući predavači u kampu biće prof. Dr Jovan Puzović, sa Fizičkog fakulteta Beogradskog Univerziteta, mr Jovan Jović, iz Elektromreže Srbije i dr Lazar Karbunar, naučni saradnik na Elektrotehničkom fakultetu Beogradskog Univerziteta. Koordinator kampa je dr. Dragoljub Cucić, rukovodilac Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” u Pančevu.

Pored predavanja učesnici kampa imaju pripremljen i bogat zabavni program. U subotu će biti održan rok koncert a pred kraj kampa posetiće Kovačicu.

Kamp “Mihajlo Idvorski Pupin” podržavaju Elektroprivreda Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Opština Kovačica, mesna zajednica Idvor, dom kulture Mihajlo Pupin i osnovna škola u Idvoru kao i grad Pančevo.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: