JEDAN OD NAJVEĆIH FESTIVALA FOLKLORA U EVROPI: Bakice na „Bisernoj grani“ JEDAN OD NAJVEĆIH FESTIVALA FOLKLORA U EVROPI: Bakice na „Bisernoj grani“

JEDAN OD NAJVEĆIH FESTIVALA FOLKLORA U EVROPI: Bakice na „Bisernoj grani“

DruštvoNajnovije 12/10/2017

Biserna grana je jedan od najvećih festivala folklora u ovom delu Evrope. Festival je tematski određen kao festival nakita I nošnje. Deseti po redu... JEDAN OD NAJVEĆIH FESTIVALA FOLKLORA U EVROPI: Bakice na „Bisernoj grani“

Biserna grana je jedan od najvećih festivala folklora u ovom delu Evrope. Festival je tematski određen kao festival nakita I nošnje. Deseti po redu okupio je čak 120 Kulurno umetničkih društava I Udruženja.

Udruženje žena Bakice iz Uzdina su učestvovale na festivalu gde su predstavili rumnusku nošnu I nakit.

UZ TAMBURAŠE I FOLKLORNI ANSAMBLI I VOKALNI SOLISTI: Na izletištu Devojački bunar u Deliblatskoj peščari održane Letnje note (FOTO)

Inače je cilj festivala da se na jednom mestu prezentuje folklorno bogatstvo naše zemlje i zemalja u regionu, da akcentuje značaj očuvanja materijalnog folklornog nasleđa kao bitnog obeležja kulturnog identiteta svakog naroda – originalnih nošnji i oglavlja, autentičnih materijala, tehnika izrade i formi nošnji i da prezentuje stare tehnologije u proizvodnji tekstila i izradi nošnji kao i da ukaže na neophodnost izrade novih kostima i nošnji – kopija što vernijih originalima.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: