IZ AMSS PORUČUJU: Sneg je učinio da se saobraćaj odvija otežano, ali za sada nema zastoja IZ AMSS PORUČUJU: Sneg je učinio da se saobraćaj odvija otežano, ali za sada nema zastoja

IZ AMSS PORUČUJU: Sneg je učinio da se saobraćaj odvija otežano, ali za sada nema zastoja

IzdvajamoNajnovije 11/01/2017

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada u većini krajeva Srbije sem na jugoistoku zemlje, gde padavina trenutno nema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima... IZ AMSS PORUČUJU: Sneg je učinio da se saobraćaj odvija otežano, ali za sada nema zastoja

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada u većini krajeva Srbije sem na jugoistoku zemlje, gde padavina trenutno nema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja.

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično između jedan i tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i preko pet santimetra, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od 17 do 8 podeoka ispod nule, jer svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda.

Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu, zato iz AMS S upućuju apel vozačima da voze krajnje oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magitralne i regionalne pravce. Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Izvor: AMSS

 

Najnovije vesti: