Integracija Roma: Romska udruženja o reproduktivnom zdravlju i očuvanju romske kulturne baštine Integracija Roma: Romska udruženja o reproduktivnom zdravlju i očuvanju romske kulturne baštine

Integracija Roma: Romska udruženja o reproduktivnom zdravlju i očuvanju romske kulturne baštine

DruštvoIzdvajamoNajnovijePančevo 03/12/2017

Predstavljanje projekata “ Moje pravo, moje zdravlje”, koje je realizovalo Udruženje građana “Impuls” iz Pančeva i “Romska kuhinja”, koje je realizovalo “Demokratsko udruženje Roma... Integracija Roma: Romska udruženja o reproduktivnom zdravlju i očuvanju romske kulturne baštine

Predstavljanje projekata “ Moje pravo, moje zdravlje”, koje je realizovalo Udruženje građana “Impuls” iz Pančeva i “Romska kuhinja”, koje je realizovalo “Demokratsko udruženje Roma Srbije” iz Pančeva organizovano je u četvrtak, 30. novembra, u holu Gradske uprave Pančevo.

Projekat je finansijski podržao Grad Pančevo na konkursu za romska udruženja u okviru Lokalnog akcionog plana za integraciju Roma.

Oba projekta veoma su značajna za romsku populaciju na teritoriji grada Pančeva.

Jedan od projekata se tiče zdravstvene edukacije vezane za reproduktivno zdravlje, u okviru kojeg je aktivno učestvovala i direktorka Centra za socijalni rad u Pančevu – Sanja Patalov.

Drugi projekat je važan za očuvanje romske kulturne baštine. O projektima su govorili predstavnici oba udruženja.

Promociji projekata su pristvovali gradski većnik zadužen za socijalna pitanja u Pančevu, Milenko Čučković i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.

Milenko Čučković je posebno istakao šta sve grad Pančevo realizuje kada je u pitanju romska zajednica.
Jelena Jovanović je pohvalila aktivnosti koje grad Pančevo realizuje kada je u pitanju romska zajednica i istakla da je veoma važan civilni sektor radi unapređivanja celokupnog društva.

Na promociji projekta gosti su imali priliku da degustiraju stara tradicionalna romska jela i da dobiju na poklon romski kuvar.

BUDUĆNOST SEFKERIN: Prvi ROMSKI fudbalski klub u JUŽNOM BANATU

(FOTO) Vuletić uručio ugovore za angažovanje Romskih koordinatora

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: