INOVATIVNA SOCIJALNA USLUGA: Lokalna podrška osoba sa invaliditetom INOVATIVNA SOCIJALNA USLUGA: Lokalna podrška osoba sa invaliditetom

INOVATIVNA SOCIJALNA USLUGA: Lokalna podrška osoba sa invaliditetom

DruštvoIzdvajamoNajnovijePlandište 11/10/2017

U Opštini Plandište započeta je realizacija projekata „Lokalna podrška samostalnom životu osoba sa invaliditetom“ . Projekat se bavi uspostavljanjem inovativne socijalne usluge za podršku... INOVATIVNA SOCIJALNA USLUGA: Lokalna podrška osoba sa invaliditetom

U Opštini Plandište započeta je realizacija projekata „Lokalna podrška samostalnom životu osoba sa invaliditetom“ .

Projekat se bavi uspostavljanjem inovativne socijalne usluge za podršku osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama, kroz angažman  domaćica i  seoskih majstora. Projekat angažuje 10  domaćica i 10 seoskih majstora za rad sa 45 osoba sa invaliditetom, posebno dece sa smetnjama u razvoju. Domaćice  pružaju uobičajenu uslugu samo osobama sa invaliditetom, dok će seoski majstori biti zaduženi za podršku u održavanju domaćinstva van kuće (kućne popravke, nabavka drva, čišćenje snega, košenje trave). Usluga se pruža u periodu od 9 meseci.

Nosilac projekta je NVO za razvoj i saradnju iz Beograda, a partneri na projektu su Opština Plandište i Centar za socijalni rad. Projekat  finansira Evropska Unija,a Opština Plandište sufinansira projekat.

OVI LJUDI SU VREDNI DIVLJENJA: Kovačičani nas uče kako osobe sa invaliditetom uključiti u društvo (VIDEO)

Potpisivanju ugovora sa licima koja su angažovana na projektu prisustvovao je predsednik opštine, Jovan Repac i zamenik predsednika opštine, Goran Donevski.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: