HOROR! Dečak (4) preminuo nakon što je probao OVAJ ZAČIN koga SVI imaju U KUHINJI HOROR! Dečak (4) preminuo nakon što je probao OVAJ ZAČIN koga SVI imaju U KUHINJI

HOROR! Dečak (4) preminuo nakon što je probao OVAJ ZAČIN koga SVI imaju U KUHINJI

NajnovijeSvet 11/10/2017

Metju Reder (4) uspeo je da se u kuhinji dokopa ormarića sa začinima za koje roditelji često ne misle da su opasni za njihovu... HOROR! Dečak (4) preminuo nakon što je probao OVAJ ZAČIN koga SVI imaju U KUHINJI

Metju Reder (4) uspeo je da se u kuhinji dokopa ormarića sa začinima za koje roditelji često ne misle da su opasni za njihovu decu i ostavljaju ih bez nadzora.

NAPETA NOĆ U PANČEVU: Vožnje do Urgentnog i Tiršove, jedna osoba preminula

Dečačić je uzeo kašiku mirišljavog začina i za tren oka se našao na podu krkljajući. Kada ga je majka Brajana pronašla on se gušio i doživljavao napad. Uspela je da ga odvede u bolnicu, ali je bilo prekasno. Život malog Metjua se ugasio.

– Bio je potpuno zdravo dete bez bilo kakvih problema. Počeo je da se guši kada je uzeo cimet. Izgledalo je kao da ima napad i samo se srušio – rekla je slomljena majka koja je rešila da podeli svoju priču sa roditeljima i upozori ih da ne prave grešku sličnu njenoj.

Inače, kao aktuelan je i jedan od internet izazova “Cimet izazov” u kome je poenta da se proguta što veća količina cimeta i to zabeleži kamerom.

Problem je u tome što je to jako teško i opasno. Cimet u prahu može da zatvori disajne puteve i dovede do gušenja jer je veliku količinu suvog praha teško progutati. Velika količina cimeta tako može da ošteti pluća i dovede do upala i infekcija.

Cimet sadrži cimetaldehid, sličan formaldehidu, koji može da izazove upalu sluzokože ukoliko se udahne kroz nos što je sastavni deo ovog izazova. Izaziva kašljanje, gušenje i povraćanje, a neretko i veliku žeđ jer dolazi do dehidratacije. Pneumonija, zapaljenje i prestanak rada pluća su samo neke od pojava, a može biti i smrtonosno kao što je to slučaj sa ovim dečakom.

NOĆ DRAME U PANČEVU! LEKARI JEDVA POSTIGLI: Krvarenje, gušenje i teške telesne povrede! Bolnice rade punom parom!

Izvor: Telegraf

Najnovije vesti: