GRAD UNIŠTIO ZASADE VOĆA: Nevreme ostavilo pustoš (FOTO) GRAD UNIŠTIO ZASADE VOĆA: Nevreme ostavilo pustoš (FOTO)

GRAD UNIŠTIO ZASADE VOĆA: Nevreme ostavilo pustoš (FOTO)

NajnovijeServisne informacije 13/08/2017

Posle nekoliko vrelih talasa, u Srbiju je juče stiglo osveženje.Jaka kiša slivala se ulicama u nekoliko gradova, uglavnom, zapadne Srbije.Nevreme praćeno gradom i jakim... GRAD UNIŠTIO ZASADE VOĆA: Nevreme ostavilo pustoš (FOTO)

Posle nekoliko vrelih talasa, u Srbiju je juče stiglo osveženje.Jaka kiša slivala se ulicama u nekoliko gradova, uglavnom, zapadne Srbije.Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom pogodilo je juče i Aranđelovac, Požegu, Požarevac, jug Banata. Grad je obeleo njive i u gornjomilanovačkim i nekim dragačevskim selima.  Uništio je i zasade voća u Topoli.

U pogođenim selima meštani se bave uglavnom bave voćarstvom. Nevreme je uništilo i zasade šljive, ali prodaja ovog voća je već ugovorena, tako da se voćari nadaju da tu neće biti na gubitku.

KIŠA, GRAD I ZASTRAŠUJUĆI OBLACI: Pogledajte neverovatne fotografije neba iznad JUŽNOG BANATA (FOTO)

Što se nektarine i breskve tiče, već su zrele i spremne za branje, ali ih je grad pokosio.

Miodrag Lazarević, voćar iz Vinče, kaže za RTS da je u kratkom periodu palo mnogo krupnog grada koji je bio bez kiše i koji je mnogo uništio.

STIGLO ZAHLAĐENJE: Evo kakvo nas vreme očekuje

„Nije problem samo za ovu godinu. Problem je i sledeće godine, jer sve te rodne grane koje su trebale da se spreme ove godine za sledeću, od toga nema ništa“, kaže Lazarević.

Iz RHMZ-a, radarskog centra na Bukulji, na teritoriji opština Topola i Aranđelovac, u toku nevremena komandovano je sa 250 protivgradnih raketa, ali ni to nije u dovoljno meri pomoglo.

Predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović kaže da su pojedini delovi opštine spašeni, ali je grad napravio štetu u delu gde se nalazi voće.

Opština sada pokušava da napravi presek da bi se utvrdila šteta, kaže Dragan Jovanović.

O visini i materijalnoj šteti, utvrdiće komisije lokalnih samouprava, kažu u Sektoru za vannredne situacije u Kragujevcu.

Izvor:RTS

Najnovije vesti: