Goreće Srbija! Meteorolozi najavili ekstremne temperature i UPOZORILI građane Goreće Srbija! Meteorolozi najavili ekstremne temperature i UPOZORILI građane

Goreće Srbija! Meteorolozi najavili ekstremne temperature i UPOZORILI građane

NajnovijeServisne informacije 17/07/2017

Posle par svežih dana, već od sutra u Srbiji će biti veoma toplo vreme bez padavina. Meteorolozi kažu da je pred nama novi tropski... Goreće Srbija! Meteorolozi najavili ekstremne temperature i UPOZORILI građane

Posle par svežih dana, već od sutra u Srbiji će biti veoma toplo vreme bez padavina. Meteorolozi kažu da je pred nama novi tropski talas, koji će kulminirati krajem sedmice, kada će se živa na termometru peti i do 37 podeoka!

Meteorolog “Weather2Umbrela“ Đorđe Đurić naglašava da za sada nema izgleda da nas u dogledno vreme čeka osveženje koje smo imali predhodnih dana.

– Umereno toplo, sa mogućom kišom na jugu i istoku, biće još danas a već sutra prognoziran je postepeni porast temperature, a od srede-četvrtka i novi tropski talas. Najtopliji dani očekuju nas za vikend, kada će biti 37 stepeni. Ako izuzmemo da se sredinom naredne nedelje očekuje manji pad temperature, do kraja jula biće ekstemno toplo – kaže Đurić i napominje da će prema prognozi do kraja meseca biti izuzetno visoki UV indeks zbog čega savetuje da se napolje ne izlazi bez adekvatne zaštite.

I u Republičkom hidrometerološkom zavodu kažu da se toplotni talas vratio u Srbiju.

– Od sutra će temperatura početi postepeno da raste, tako da će svakim danom biti sve toplije, a u petak i tokom vikenda ona će se kretati i do 37 stepeni – kažu u RHMZ.

Izvor: Srbija Danas

Najnovije vesti: