FENOMENALNO PREDVANJE: Unapređenje kvaliteta rada sa korisnicima socijalne zaštite! FENOMENALNO PREDVANJE: Unapređenje kvaliteta rada sa korisnicima socijalne zaštite!

FENOMENALNO PREDVANJE: Unapređenje kvaliteta rada sa korisnicima socijalne zaštite!

DruštvoNajnovije 21/04/2017

„Unapređenje veština komunikacije stručnih radnika u socijalnoj zaštiti” je predavanje koje je organizovao Centar za socijalni rad u Gradskoj upravi. Predstavnici centara za socijalni... FENOMENALNO PREDVANJE: Unapređenje kvaliteta rada sa korisnicima socijalne zaštite!

„Unapređenje veština komunikacije stručnih radnika u socijalnoj zaštiti” je predavanje koje je organizovao Centar za socijalni rad u Gradskoj upravi. Predstavnici centara za socijalni rad iz Vršca i Alibunara kao i iz Doma slepih, Crvenog krsta i Dnevnog boravka “Neven” su govorili na ovu temu.

Unapređenju kvaliteta rada sa korisnicima socijalne zaštite bila je tema predavanja koje je održano u Gradskoj upravi. O tome su razgovarali socijalni radnici, pedagozi i psiholozi.

-Smatramo da je bitno govoriti o ovome, jer u današnje vreme više ljudi komuniciraju na jedan agresivan i pasivan način. Asartivna komunikacija podrazumeva komunikaciju sa drugom osobom gde svako izražava sebe , svoje potrebe i mišljenje ali uz uzajamnu jednakost i poštovanje – rekla je Ivana Menovski psiholog .

U socijalnoj zaštiti je primarno sredstvo rada komunikacija sa ljudima. Ovakvi seminari na kojima učestvuju kolege iz drugih centara, veoma je značajna za unapređenje rada sa korisnicima.

-Razmena iskustva je od velikog značaja za nas, jer osvežavamo naša znanja i uvodimo novine koje primenjujmo u našoj profesiji i daljem radu kazale je – Sanja Patalov Stojadinović, socijalni radnik.

– Kod poremećenih bračnih i porodičnih odnosa, sa kojima se svakodnevno susrećemo u Centru za socijalni rad, komunikacijske veštine su važne objasnila je – Marina Jaćimovski socijalni radnik.

Iz pančevačkog Centra za socijalni rad najavili su sledeći seminar na kome bi trebalo da razgovaraju o efikasnoj komunikaciji sa starima.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: