EVROPSKI ALBUNAR: Maturskim plesom DO SNOVA! (FOTO) EVROPSKI ALBUNAR: Maturskim plesom DO SNOVA! (FOTO)

EVROPSKI ALBUNAR: Maturskim plesom DO SNOVA! (FOTO)

AlibunarNajnovije 19/05/2017

Tačno u podne 60 maturanata Srednje Ekonomske Škole „Dositej Obradović“ u Alibunara uključilo se u veliki Evropski projekat pod nazivom „Maturski Ples“. Poput mladih... EVROPSKI ALBUNAR: Maturskim plesom DO SNOVA! (FOTO)

Tačno u podne 60 maturanata Srednje Ekonomske Škole „Dositej Obradović“ u Alibunara uključilo se u veliki Evropski projekat pod nazivom „Maturski Ples“.

Poput mladih mnogih gradova Srbije, Slovačke ,Češke, Madjarske,Slovenije, Hrvatske,Austrije,Makedonije , Crne Gore, Bugarske,Estonije i drugih zemlja, mladi višenacionalne opštine Alibunar tačno u podne pred nekoliko stotina građana nagrađeni aplauzima plesali su istu koreografiju kao njihovi vršnjaci širom Evrope.

Odeveni u majce i uz kišobran kao rekvizit plesali su uz muziku Johana Štrausa milozvučnu melodiju „Slepi Miš“, s željom da doprinesu ginisovom rekordu po broju učesnika.

Plesom tačno u podne madi su promvisali mladost i lepotu jedne generacije i uputili jedinstvenu poruku da se mir i ljubav među ljudima širom sveta grade pesmom i igrom.

Koordinator plesa maturanata u Alibunaru bila je profesorka Aleksandra Ananijev, a organizaciju manifestacije pomogli su Srednja ekonomska škola, Opština i Centar za kulturu opštine Alibunar.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: