Dobićete BESPLATAN INTERNET ako živite u ovoj opštini Južnog Banata Dobićete BESPLATAN INTERNET ako živite u ovoj opštini Južnog Banata

Dobićete BESPLATAN INTERNET ako živite u ovoj opštini Južnog Banata

Bela CrkvaDruštvoIzdvajamoNajnovije 19/04/2017

Čelnicima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ danas su u... Dobićete BESPLATAN INTERNET ako živite u ovoj opštini Južnog Banata

Čelnicima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije, a pobednici su dobili i nagrade – 12 wi-fi zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti Telekom Srbija.

Osim toga, Vlada Srbije za pet prvoplasiranih opština odvojila je po 20.000 evra za opremanje i rekonstrukciju objekata infrastrukture, a državni selretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović je rekao da će o tome gde će biti uložen novac građani tih opština odlučiti glasanjem putem opštinskog sajta ili u opštinskoj upravi.

UZMI RAČUN I POBEDI: Evo ko je postao vlasnik stana u BEOGRADU NA VODI

Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrljig, Bački Petrovac, Prokuplje i Titel.

Nakon odabira lokacija, Telekom Srbija će postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana. Internet preko „wi-fi drveta“ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem tako da će predstavlati ukras trgova ili parkova.

Dorektor Telekoma Predgar Cjulibrk je rekao da je ta kompanija zajedno s NALED-om podržala nagradnu igru obezbedivši deo nagrada i za građane i za lokalne samouprave, jer, kako je naveo, smatraju da suzbijanje sive ekonomije unapređuje sigurnost građana i predstavlja preduslov boljeg životnog standarda.

ODMAH pozovite policiju ako vaše dete ima prijatelja sa OVIM imenom na Fejsbuku!

On je napomenuo i da je „Wi-Fi drvo“ proizvod domaće pameti, inženjera i konstruktora iz Telekoma i domaćih partnerskih firmi.

Ožegović je naveo da je u nagradnoj igri poslato više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čija vrednost je oko 70 milijardi dinara, a direktno u budžet je otišlo više od devet miliona evra.

Jednako važan uspeh jeste jačanje svesti građana i privrede i lične odgovornosti u izdavanju odnosno uzimanju računa pri svakoj kupovini. Prema podacima Poreske uprave za januar i februar, beležimo rast evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa posebno kod malih obveznika, za 29 odsto odnosno 34, rekao je Ožegović.

Izvor: Tanjug

Najnovije vesti: