CENTAR ZA KULTURU KOVIN: Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem (FOTO) CENTAR ZA KULTURU KOVIN: Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem (FOTO)

CENTAR ZA KULTURU KOVIN: Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem (FOTO)

KovinKulturaNajnovije 07/05/2017

Galerija Centra za kulturu organizuje izložbu „Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem“ i promociju knjige „Mala otkrića“ jednog od najznačajnih domaćih strip crtača Aleksandra Zografa... CENTAR ZA KULTURU KOVIN: Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem (FOTO)

Galerija Centra za kulturu organizuje izložbu „Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem“ i promociju knjige „Mala otkrića“ jednog od najznačajnih domaćih strip crtača Aleksandra Zografa /Saše Rakezića u utorak, 9. maja u 20 časova.

Izložba „Izložba narodske umetnosti inspirisane Diznijem“ biće otvorena od 9. do 22. maja.

Zograf je prevodilac, tumač, i to svojim autorstvom i integritetom, lakoćom koja proizilazi iz pripadnosti svetu, erudicije i iskustva putnika, koji ljude brzo osvajaju i privlače u Zografovu umetnost, njegove interpretacije raznih istorija i njegova svedočenja.

Zografov opus treba čitati kroz vreme i posmatrati sa kakvom veštinom i samosvešću prepliće nivoe memorije, imaginacije, zajednice u prostoru, vremenu i svesti, slojeve kulture od praistorije do popularne kulture sa antropološkom ozbiljnošću, arhivskom preciznošću i umetničkom slobodom.

Izvor: RTV

Najnovije vesti: