Brnabić: Srbija će biti spremna za EU do 2020. Brnabić: Srbija će biti spremna za EU do 2020.

Brnabić: Srbija će biti spremna za EU do 2020.

NajnovijePolitika 13/09/2017

Predsednica vlade izjavila da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada... Brnabić: Srbija će biti spremna za EU do 2020.

Predsednica vlade izjavila da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada biti spremna da otvori vrata za nove članice.

PREDSEDNICA vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada biti spremna da otvori vrata za nove članice.

Komentarišući izjavu predsednika EK Žan Klod Junkera da tokom ovog mandata Komisije neće biti novog proširenja, jer uslovi za prijem nisu ispunjeni, Brnabić je rekla da oko toga ne brine, jer je naš put ka EU – put na kome mi usvajamo određene standarde, društvene i ekonomske, i koji je važan zbog nas samih.

“Za mene je taj put jednako važan kao i sama destinacija”, podvukla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara u Čačku.

ŠOU: Žalili se da nemaju signal na mobilnom, a onda je otkriveno ovo! 0 shares ŠOU: Žalili se da nemaju signal na mobilnom, a onda je otkriveno ovo!

Ona je istakla da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u EU i da će učiniti sve da do tada zatvori sva poglavlja.

“Ne samo u smislu da je važno da mi čekiramo sve ono što EU od nas traži, već da smo stvarno implementirali reforme i postali društvo spremno da postane ravnopravan član EU i nadam se da će Unija onda biti spremna da otvori vrata za nove članove”, rekla je Brnabić.

Ali, ono što je važno, istakla je, jeste da će u tom trenutku reforme samom našsem društvu doneti mnogo toga dobrog – da imamo vladavinu prava, uslove poslovanja koji će omogućiti brži i dinamičniji rast privrede i još veći priliv investciija, jaču industriju, efikasnu javnu upravu, efikasnije sudstvo…

“To je ono što je naš interes i ono što mi je prvenstveno u fokusu. Neću gledati šta drugi rade i misle, vlada je tu da radi u interesu Srbije, a evropske integracije jesu u našem interesu”, podvukla je Brnabić.

Predsednica vlade je naznačila da su Zapadni Balkan, i posebno Srbija kao vodeća zemlja Zapadnog Balkana, jednako važni za EU, koliko je Unija važna za Srbiju i region.

“U tom smisliu ne brinem oko toga šta će se desiti kada mi budemo spremni da uđemo u EU”, zaključila je Brnabić.

BRNABIĆ: BEZREZERVNA PODRŠKA SRPKOJ LISTI

Srpska lista ima punu i bezrezervnu podršku Vlade Srbije i njihova odluka da uđu u novu vladu u Prištini je odgovorna, izjavila je danas u Čačku predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

„Oni su napravili odgovornu odluku. Uprkos neodgovornim kritikama sa nekih strana, to su ljudi koji čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, koji su tamo ostali i koji odgovorno i konačno zajedno, bez internih podela, brane naš interes a KIM“, rekla je premijerka novinarima.

Ponovila je da Srbi na KiM imaju punu i bezrezervnu podršku vlade, koja će, na svaki njihov poziv, kao i do sada, odgovoriti punom podrškom.

Brnabićeva je istovremeno izrazila zadovoljstvo što je nekoliko robotića za programiranje koje je danas uručila, dodeljeno upravo za dve škole na KiM – u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Najnovije vesti: