BRAVO! Predstavnici Bele Crkve opravdali očekivanja na republičkom prvenstvu u šahu (FOTO) BRAVO! Predstavnici Bele Crkve opravdali očekivanja na republičkom prvenstvu u šahu (FOTO)

BRAVO! Predstavnici Bele Crkve opravdali očekivanja na republičkom prvenstvu u šahu (FOTO)

Bela CrkvaIzdvajamoNajnovijeSport 16/05/2017

Na republičkom takmičenju učenika osnovnih škola učestvovalo 437 takmičara. Belu Crkvu su predstavljali učenici  7. razreda OŠ ,,Žarko Zrenjanin“ Kristjan Jankulović i Varvara Veljković... BRAVO! Predstavnici Bele Crkve opravdali očekivanja na republičkom prvenstvu u šahu (FOTO)

Na republičkom takmičenju učenika osnovnih škola učestvovalo 437 takmičara. Belu Crkvu su predstavljali učenici  7. razreda OŠ ,,Žarko Zrenjanin“ Kristjan Jankulović i Varvara Veljković . Kristijan se posle 3. mesta na okružnom takmmičenju plasirao u sredinu tabele u izuzetno jakoj konkurenciji dečaka. Varvara je posle ubedljive pobede i 1. mesta na okružnom takmičenju u Vršcu, sa osvojenih 5 poena iz 7 partija plasirana na deobi 5. do 10 mesta u konkurenciji 51 devojčice.

PONOS ALIBUNARA: Srednjoškolka Nevena Horvat niže uspehe u šahu i sanja nastup na Olimpijskim igrama

Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja u organizaciji Šahovskog saveza Srbije. Domaćini takmičenja bili su članovi kolektiva i učenici Oš „Dragan Lukić“ na Novom Beogradu.  Ovo takmičenje bilo je finale ciklusa koji je počeo u januaru školskim takmičenjima, a nastavio se opštinskim i okružnim nadmetanjima učesnikaiz svih okruga Srbije  u osam kategorija, što predstavlja izvanredan odziv od preko 80% onih koji su se kvalifikovali za republičko finale.

Celokupan kolektiv škole, i nastavnici, i osoblje, i učenici, učinili su maksimum kada su ljubaznost, predusretljivost i gostoprimstvo u pitanju. Po tome će se ovo takmičenje dugo pamtiti. Učesnike je pozdravio predsednik Šahovskog saveza Beograda Ivan Marinković, takmičenje je proglasio otvorenim predsednik Skupštine Šahovskog saveza Srbije Darko Božić.

Takmičenje je besprekorno vodila sudijska ekipa od 17 članova, predvođena međunarodnim sudijom Petrom Katanićem-Vujićem.

Varvara Veljović i Kristijan Jankulović branili su boje svoje škole, ali su i članovi Šah kluba Bela crkva koji ove godine obeležava 85 godina postojanja i kontunuiranog rada i spada među najstarije klubove u Srbiji. Koliko je šah popularan u ovoj varošici govori i podatak da u klubu  ima 50 članova.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: