Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO) Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO)

Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO)

Bela CrkvaNajnovije 14/09/2017

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od ove godine ustanovljena je nacionalna manifestacija “Dan pešačenja u Srbiji” koja... Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO)

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od ove godine ustanovljena je nacionalna manifestacija “Dan pešačenja u Srbiji” koja će biti održana 16.septembra.

Pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, Planinarsko društvo “Karpati“ iz Bele Crkve uključuje se u ovu akciju organizacijom pešačenja za sve zainteresovane građane na Zagajičkim brdima i Dumači, najvišem predelu belocrkvanske opštine, koji u najvećoj meri pripada Specijalnom rezervatu prirode “Deliblatska peščara“.

Cilj akcije je podizanje svesti o višestrukom značaju pešačenja za rekreaciju, sport, očuvanje zdravlja građana, socijalizaciju ali i za razvoj turističkih mogućnosti širom Srbije.

DUMAČA: Nekada ostrvo u moru, a danas najviši vrh u Beloj Crkvi (FOTO)

-Našoj opštini koja sve više ulaže u turizam, ovakve akcije dobro dođu za promociju prirodnih lepota, što Dumača svakako jeste. Drago nam je da lokalna samouprava prepoznaje sve vrednosti koje kroz ovu akciju promovišemo i da nas je podržala u tome, pa smo mi jedino planinarsko društvo iz regiona koje se uključilo u akciju Planinarskog saveza Srbije i zahvaljujući tome imaćemo i goste iz grugih opština Južnog Banata kaže Milica Knežević, sekretar PD “Karpati”.
Polazak sa autobuske stanice u Beloj Crkvi zakazan je za 8,30h, iz sela Grebenac očekuje se oko 2 sata laganog pešačenja stazom dugom oko 5,5 kilometara u jednom smeru do najvišeg vrha opštine Bela Crkva i povratak istom stazom.Povratak za Belu Crkvu je planiran oko 15,30h.


Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, prevoz do Grebenca i nazad, za sve zainteresovane građane, biće besplatan. Potrebno je samo obratiti se Planinarskom društvu Karpati i rezervisati mesto. Za sada ima još nekoliko slobodnih mesta.

Telefon sekretara društva: 063/7532079 ili na e-mail : pdkarpati@gmail.com ili preko FB stranice Društva: facebook.com/pdKarpati

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...