Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO) Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO)

Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO)

Bela CrkvaNajnovije 14/09/2017

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od ove godine ustanovljena je nacionalna manifestacija “Dan pešačenja u Srbiji” koja... Bela Crkva se uključila u nacionalnu akciju ,,Dan pešačenja u Srbiji” (FOTO)

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od ove godine ustanovljena je nacionalna manifestacija “Dan pešačenja u Srbiji” koja će biti održana 16.septembra.

Pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, Planinarsko društvo “Karpati“ iz Bele Crkve uključuje se u ovu akciju organizacijom pešačenja za sve zainteresovane građane na Zagajičkim brdima i Dumači, najvišem predelu belocrkvanske opštine, koji u najvećoj meri pripada Specijalnom rezervatu prirode “Deliblatska peščara“.

Cilj akcije je podizanje svesti o višestrukom značaju pešačenja za rekreaciju, sport, očuvanje zdravlja građana, socijalizaciju ali i za razvoj turističkih mogućnosti širom Srbije.

DUMAČA: Nekada ostrvo u moru, a danas najviši vrh u Beloj Crkvi (FOTO)

-Našoj opštini koja sve više ulaže u turizam, ovakve akcije dobro dođu za promociju prirodnih lepota, što Dumača svakako jeste. Drago nam je da lokalna samouprava prepoznaje sve vrednosti koje kroz ovu akciju promovišemo i da nas je podržala u tome, pa smo mi jedino planinarsko društvo iz regiona koje se uključilo u akciju Planinarskog saveza Srbije i zahvaljujući tome imaćemo i goste iz grugih opština Južnog Banata kaže Milica Knežević, sekretar PD “Karpati”.
Polazak sa autobuske stanice u Beloj Crkvi zakazan je za 8,30h, iz sela Grebenac očekuje se oko 2 sata laganog pešačenja stazom dugom oko 5,5 kilometara u jednom smeru do najvišeg vrha opštine Bela Crkva i povratak istom stazom.Povratak za Belu Crkvu je planiran oko 15,30h.


Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, prevoz do Grebenca i nazad, za sve zainteresovane građane, biće besplatan. Potrebno je samo obratiti se Planinarskom društvu Karpati i rezervisati mesto. Za sada ima još nekoliko slobodnih mesta.

Telefon sekretara društva: 063/7532079 ili na e-mail : pdkarpati@gmail.com ili preko FB stranice Društva: facebook.com/pdKarpati

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: