GURMANLUK BEZ PREMCA: Banatska šnicla GURMANLUK BEZ PREMCA: Banatska šnicla
Banatska kuhinja smatra se jedinstvenom na prostoru Srbije. Nadaleko čuvene kulinarske veštine koje poseduju Lale i Sose nastale su kao spoj uticaja  nemačke, mađarske, austrijske... GURMANLUK BEZ PREMCA: Banatska šnicla

Banatska kuhinja smatra se jedinstvenom na prostoru Srbije. Nadaleko čuvene kulinarske veštine koje poseduju Lale i Sose nastale su kao spoj uticaja  nemačke, mađarske, austrijske slovačke, rumunske i srpske kuhinje.  Portal Južni Banat danas vam predstavlja Banatsku šniclu.

SASTOJCI:

4 svinjske šnicle,

4 šnite slanine,

4 kriške kačkavalja,

4 lista šunkarice,

0,5 dl ulja,

200 g pečuraka,

50 g brašna,

kašičica senfa,

malo mešanog barenog povrća.

PRIPREMA

Šnicle izlupajte, pa na svaku stavite šnitu slanine, krišku kačkavalja i list šunke. Preklopite kao knjigu i blago izlupajte krajeve. Šnicle uvaljajte u brašno i pecite ih u većem tiganju na zagrejanom ulju. Kad se šnicle dobro ispeku sa obe strane, izvadite ih, a u tiganj stavite seckane pečurke, mešano bareno povrće i senf. Nalijte sa malo vode, tek toliko da ogrezne, pa sve zajedno ukrčkajte. Na kraju sos povežite brašnom i služite uz pečeno meso.

capture6