Auto u Srbiji za 17.000 dinara? Nemoguće! Ali čekajte, ima JOŠ Auto u Srbiji za 17.000 dinara? Nemoguće! Ali čekajte, ima JOŠ

Auto u Srbiji za 17.000 dinara? Nemoguće! Ali čekajte, ima JOŠ

EkonomijaNajnovije 12/08/2017

Ako ste zamišljali da službenici Bezbednosnoinformativne agencije (BIA) jurcaju po Srbiji u “skupom igračkama“ po ugledu na najpoznatijeg šijuna Džejms Bonda, grdno ste se... Auto u Srbiji za 17.000 dinara? Nemoguće! Ali čekajte, ima JOŠ

Ako ste zamišljali da službenici Bezbednosnoinformativne agencije (BIA) jurcaju po Srbiji u “skupom igračkama“ po ugledu na najpoznatijeg šijuna Džejms Bonda, grdno ste se prevarili.

U obračunu sa kriminalcima i teroristima naši obaveštajci upravljaju neupadljivim automobilima – ako je suditi prema voznom parki od 45 korišćenih vozila koje je BIA stavila na prodaju, a za koje je ukupna početna prodajna cena 3.214.817,04 dinara.

Manji troškovi

Iako su se građani ponadali da će moći da kupe neki od automobila u dobrom stanju, za male pare, to ipak neće biti moguće jer se radi o pretežno starim vozilima ili oštećenim u saobraćajnim nesrećama.

– Pokušavamo da ne sve moguće načine smanjimo troškove, da napravimo uštede. Novac koji bismo bespotrebno dali na održavanje tih automobila moći ćemo da uložimo u neke druge, potrebnije stvari. Uz to, od prodaje će se u kasi sliti još nešto novca – navode iz BIA.

Zastava za 150, a pasat za 3.110 evra

Najjeftinije rashodno vozilo je domaće prizvodnje, čuvena kragujevačka zastava (havarisana), čija je vrednost procenjena na 17,526 dinara. S druge strane, ubedljivo je najskuplji korišćeni automobil folksvagen pasat, koji vredi čak 373.348 dinara.

Podsetimo, rashodovana motorna vozila prodaju se po principu “viđeno-kupljeno”, bez prava na naknadne prigovore i reklamacije koje se odnose na ispravnost, kompletnost i tehničke karakteristike vozila.

Porez na prenos apsolutnih prava i PDV padaju su obaveza kupca. Uvid u predmet prodaje, kako je navedeno u oglasu, zainteresovani mogu izvršiti od 28. avgusta do 1. septembra.

Pravo učešća na javnoj prodaji imaju svi zainteresovani građani i pravna lica, a rok za dostavljanje pisanih ponuda je 14. septembar, kada će ponude i biti otvorene.

ZNATNO JEFTINIJA REGISTRACIJA STARIJIH VOZILA: Vozači u Srbiji dočekali PRELEPE VESTI

Izvor: Srpski Telegraf

 

Najnovije vesti: